skip to Main Content
Dampet Torsk Med Søde Kartofler

Her er der en super lækker fiskeret med den klassiske hvide fisk: Torsk.

Retten hedder dampet torsk med søde kartofler som tilbehør, som bliver ledsaget af en dejlig og cremet svampesovs af lidt hvidvin og en anelse fløde.

Tilberedningstid: 1 time

Antal personer: 4

Ingredienser:

500 gram skrællede søde kartofler i tern (1,5 x 1,5 x 2 cm ca.)

250 gram blandede svampe i tykke skiver – f.eks. Champignon, shiitake, kejserhatte eller katareller

1 spsk olivenolie

½ tsk groft salt

Friskkværnet peber

 

600 gram renset torskefilet uden skind

150 gram puck salatost i blok

2 knuste fed hvidløg

1 dl tør hvidvin

1 dl piskefløde 38%

10 friske timian kviste

50 gram hakkede mandler

½ tsk groft salt

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at komme de søde kartoffeltern og udvalgte svampe på en stor pande, som ligeledes kan gå i ovnen. Alternativ kan du bruge et ovnfast fad. Tilsæt olie og drys med salt og peber. Bag kartofler og svampe midt i ovnen i omkring 30-35 minutter eller til kartoflerne er gyldne.

 

 

Skær filet af torsken i 6 til 8 stykker, og smuldre din salatost i mindre stykker. Tag din gryde eller dit fad med grøntsager ud af ovnen og vend dem med dit knuste hvidløg. Hæld derefter hvidvin og fløde til, og fordel de friske timiankviste, torskestykker og ost på toppen heraf. Drys med hakkede mandler, salt og peber. Giv retten ca. 10 minutter ekstra eller til du mener torsken er gennembagt (afhængig af størrelsen på fiskestykkerne). Pynt med friske timiankviste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *